Олег Охредько: історія людини, яка є провідником документального кіно

Сьогодні Україна та український народ переживають важкі часи. Українці відстоюють свою гідність та свободу, а саме людська гідність є найвищою цінністю в нашому житті, впевнені засновники Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA. Клуби Мережі DOCU/CLUB, які відкриті, або планують відкритись в різних регіонах України, транслюють людям документальні фільми, які вчать, як захищати людську гідність.

Одним із провідником між світом документального кіно та світом пересічного українця є Олег Охредько, аналітик та експерт ЦГП “Альменда”/CCE “Almenda” (однієї з організацій-засновниць ДПЛ “Крим”).

одна із зустрічей кіноклубу

На питання навіщо Олегові самому потрібна робота в кіноклубі, пролунала відповідь:

“Складно відповісти, це все одно що дати відповідь на запитання «чому ти дихаєш?» Відколи я почав співпрацювати з Докудейз, кіноклуб став частиною мене.”

Вимушено покинувши своє помешкання в Бердянську, Олег Охредько не розгубився і продовжив втілювати в життя одну зі своїх цілей – навчати правопросвіті українців й українок, що є беззаперечно актуальним в наші дні. Відкриття кіноклубу в Чорноморську дало людям можливість висловити свої думки, деколи навчитись слухати думку іншого, але що саме головне – це стало частиною життя учасників кіноклубу. Окрім цього, слід додати, що для мешканців громади це стало можливістю почути про права людини, навчитись захищати ці права, мати знання щодо вирішення проблеми у правовий спосіб, а також реалізувати спільні проєкти і покращити якість життя у своїй громаді.

“Правопросвіта – це не та революційна діяльність, коли людина змінюється за мить. Ми маємо пройти еволюційний шлях”, – додає Олег.

Прочитати всю історію людини, яка не зупинилась під час вимушеної релокації до іншого міста можна на сайті Культурометр.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.